Zoete fetaspread
Gezellig samen eten met vrienden, daar kan ik intens van genieten. Al zeker als er een aantal lekkere gerechtjes op tafel staan op basis van kaas. Ik ben namelijk verzot op allerlei soorten kaas: harde en zachte, oude en jonge,... Combineer dit met een paar lekkere, authentieke broodjes en crackers en ik heb helemaal in mijn nopjes.

Zelf experimenteer ik graag met verschillende smaken in de keuken. Ik zag nog een restje feta liggen in mijn koelkast en dat kon ik maar beter opmaken voordat ik het moest weggooien. Ik maakte van deze feta een lekkere spread met zoete cranberries en knapperige nootjes! Perfect om te serveren tijdens de borrel met crackers of als aanvulling bij een kaasplank. Helemaal niet moeilijk om te maken en snel klaar!
Ingrediënten:
- 200 gram feta
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Handje gedroogde veenbessen
- Handje notenmengeling
- Honing
Bereiding:
Hak de gedroogde veenbessen en de noten grof. Doe daarna de feta en de Griekse yoghurt in de blender en zet het apparaat aan tot er een smeuïge spread ontstaat. Eventueel kan je er nog wat Griekse yoghurt aan toevoegen als je het geheel te droog vindt. Voeg een klein beetje honing toe voor een zoete toets, maar zorg ervoor dat dit de zoute smaak van feta niet helemaal niet overheerst.
Roer tenslotte de gedroogde veenbessen en de noten door de spread. Serveer de spread in een leuk schaaltje met knapperige zadencrackers of een stuk stevig speltbrood!
Liefs*
Liselotte