Salade met garnalen en kaas
12 september 2016... Ik fiets naar huis na de les en wat zie ik op de thermometer bij de plaatselijke frituur? 41° Celcius! Zie ik dat goed? Ja hoor! Het is bloedheet voor de tijd van het jaar. In zo'n warm weer heb ik helemaal geen zin in een warme maaltijd en mijn geplande weekmenu zet ik dus maar even aan de kant. Gelukkig heb ik altijd heel wat verse groenten in voorraad. Vis heb ik ook altijd liggen, want dat vind ik nu eenmaal heel erg lekker. Daarnaas heb ik net verse druifjes gekregen uit de tuin van papa en natuurlijk kunnen we daar ook wel iets mee verzinnen. Ik trek uiteindelijk de koelkast open om te zien wat ik op tafel kan toveren en het resultaat mag er best zijn! Benieuwd wat het geworden is?
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 handjes rucola
- 2 tomaten
- Enkele verse champignons
- Enkele radijzen
- Een handje kaas in blokjes
- 150 gram roze jumbogarnalen
- Een handje bosbessen
- Een handje blauwe druiven
- Verse peterselie en bieslook
Bereiding:
Maak de salade schoon en doe ze in de kom. Snijd de tomaten in partjes en verspreid deze over de rucola. Snijd de champignons en radijzen in plakjes en strooi ze over de sla. Was de bosbessen en de druiven en verspreid ze over de mengeling. Voeg tenslotte de garnalen en de blokjes kaas toe. Garneer het geheel met fijngesnipperde peterselie en bieslook.
Eigenlijk kan je met dit recept alle kanten uit. Een salade is ideaal om restjes in te verwerken, maar ik ben aangenaam verrast door de combinatie van de garnalen en de kaas. Dit gaat uitstekend samen! Bovendien zorgt het fruit voor een zoete, frisste toets.
Liefs*
Liselotte