Rijstballetjes
Oeps, we hebben een restje! Een restje rijst met wokgroenten. Te weinig om in te vriezen voor een volgende keer, maar zeker te lekker om weg te gooien!
Wat doen we dan? Rijstballetjes maken! Of op zijn minst toch eens proberen. En ze zien er in elk geval wonderbaarlijk goed gelukt uit. Hoe ze smaken? Geen idee... Ze zitten in de diepvries en verschijnen zondag op tafel als onze ouders op bezoek komen!
Ingrediënten:
- 200 gram gebakken rijst met wokgroenten
- 1 ei
- 1 speltbeschuit
- 50 gram geraspte kaas
- Paneermeel
- Olijfolie
Bereiding:
Maal de speltbeschuit tot gruis in een keukenmachine. Meng de gebakken rijst met het ei, de kaas en de gemalen beschuit. Kneed dit tot een samenhangend geheel. Als het geheel te nat is, kan je er nog een beschuit aan toevoegen. Als het iets te droog is, kan het helpen om nog een ei toe te voegen. Maak kleine balletjes van het mengsel.
Doe wat paneermeel in een schaaltje. Rol hier de balletjes door tot ze helemaal bedekt zijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes mooi goudbruin op een middelmatig vuur. Laat de balletjes daarna uitlekken op keukenpapier.
Liefs*
Liselotte