Quinoa-granola

Het ontbijt, dé belangrijkste maaltijd van de dag! Vanuit gezondheidsstandpunt is dit een uitspraak waar veel waarheid in zit. Het ontbijt zorgt er namelijk voor dat onze motor op gang komt en dat we ook 's ochtends productief kunnen zijn. Maar vanuit persoonlijk standpunt is deze uitspraak mij al helemaal op het lijf geschreven! Als ik 's avonds in bed kruip, kijk ik vaak al uit naar het lekkers waarmee ik de volgende dag zal starten. 

Dat is zeker het geval als er een pot zelfgemaakte granola in mijn berging staat. Ik zet deze trouwens ook opzettelijk in de berging, want als ik hem voortdurend in de keuken zie staan, dan is de pot in geen tijd helemaal leeg! Tussendoor knabbel ik namelijk graag op de krokante stukjes granen en zaden. Uit zelfbescherming zet ik de pot dus maar uit het zicht. 

Onlangs maakte ik weer eens een voorraad granola. Deze keer bakte ik een mengeling van havermout en quinoa lekker krokant in de oven. Omdat de lente nog even op zich laat wachten, strooide ik er speculaaskruiden over! Ons hele appartement rook heerlijk en de volgende dag kon ik genieten van een lekker kommetje quinoa-granola! 

Ik kies ervoor om geen gedroogd fruit of noten toe te voegen aan de granola. Op deze manier krijg ik een basisgranola die ik elke dag op een andere manier kan aanvullen. Heerlijk om te variëren!

Ingrediënten:

  • 150 gram quinoa
  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram speltkorrels
  • 25 gram lijnzaad
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels vloeibare kokosolie
  • Snuf speculaaskruiden
  • Theelepel vanille-extract

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 180°C. 

Weeg de verschillende droge ingrediënten af en meng ze goed door elkaar in een kom. Smelt daarna 2 eetlepels kokosolie en voeg hier 4 eetlepels honing aan toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg er een theelepel vanille-extract en een snuf speculaaskruiden aan toe. Uiteraard kan je de hoeveelheid hiervan aanpassen naar eigen voorkeur. 

Giet het kokosoliemengsel over de verschillende granen en roer het geheel goed door elkaar. Alle granen moeten bedekt zijn en er ontstaat een plakkerig geheel. 

Bekleed de ovenschaal met een vel bakpapier en stort de granen hierop. Verdeel ze over de bakplaat en bak de granola knapperig in ongeveer 15 minuten. Roer de granola halverwege eens door elkaar. Als de granen uit de oven komen, moet je nog even geduld hebben! Pas als alles afgekoeld is, worden stukjes lekker knapperig. Vergeet ondertussen ook niet te genieten van de gezellige geur in huis! Heerlijk met een kommetje yoghurt of kwark en wat fruit. Maar ook als extra topping op havermout is dit zeker aan te raden!

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin