Pastei met broccoli en prei

Iedereen heeft wel eens zo'n dag dat alles lijk tegen te vallen. Gisteren was er zo eentje voor mij. Het lijkt wel nog steeds herfst en ook die ene nare boodschap deed mijn humeur geen goed. Comford food to the rescue! 

Op zo'n moment heb ik nergens zin in, behalve in lekker gemakkelijk en warm eten. Deze pastei is daar een voorbeeld van. Niet heel veel werk, niet erg moeilijk, maar wel erg lekker en hardverwarmend. En wat kan dat toch deugd doen! Deze pastei met filodeeg doet het trouwens ook goed op een vrolijke dag hoor!

Filodeeg is trouwens zo fijn om mee te werken! Je kan er lekker creatief mee zijn. Dit lekkere deegje doet het goed bij hartige en zoete recepten. En bovenal: het wordt zo onwijs lekker knapperig! Benieuwd hoe ik mijn pakje filodeeg deze keer gebruikte? 

Ingrediënten:

  • 6 vellen filodeeg
  • 1 stronk broccoli
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 125 ml ricotta
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Eventueel: gerookte kippefilet in stukjes

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C.

Maak de broccoli schoon en snij de groente in kleine roosjes. Zet een pan met water op het vuur en kook de broccoli vervolgens gaar. Als je dit zonder deksel doet, blijft de broccoli zijn mooie groene kleur behouden. 

Maak de ui schoon en snij hem in halve ringen. Verhit een beetje olijfolie in de pan en bak de ui glazig. Maak ondertussen de prei schoon en snij ook deze fijn. Voeg de prei bij de ui en laat het geheel even stoven. 

Giet de broccoli af en laat hem even schrikken onder koud water. Stamp deze vervolgens tot een grove puree. Voeg hier de prei en de ui aan toe en roer alles goed door elkaar. Maak het geheel smeuïg met de ricotta. Voeg voor de knapperigheid twee eetlepels pijnboompitten toe. Kruid deze stoemp met nootmuskaat, peper en zout. 

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem met de vellen filodeeg. Laat het deeg over de randen hangen. Vul de ovenschaal met de stoemp en vouw het deeg dicht. Bestrijk dit met een losgeklopt ei en laat de taart 30 minuten bakken in de oven. 

Momenteel doe ik mee aan Dagen Zonder Vlees. Tot 1 april probeer ik zo weinig mogelijk vlees te eten. Met recepten als deze is dat helemaal geen opgave. Heb je toch liever wat vlees bij de maaltijd? Voeg dan wat gerookte kipfilet toe aan de stoemp vooraleer je deze in de ovenschaal doet. 

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin