Paprika uit de oven, gevuld met champignons, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas

Oké, het is nog maar net lente en de zon heeft het moeilijk om de ijzig koude wind de baas te kunnen. Toch kijk ik al uit naar een heerlijke zomer! Vol lekkere smaken om van te genieten op ons terras. Deze gevulde paprika's zijn lekker gemakkelijk. De oven doet het meeste werk. En ondertussen kunnen jullie al genieten van een lekker voorafje met een drankje erbij!

Ingrediënten:

  • 2 grote rode paprika's
  • 500 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Truffelolie (naar eigen smaak)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten (zonder olie)
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Begin daarna met het schoonmaken van de champignons. Maak ze niet nat, maar veeg het vuil weg met een borsteltje. Snij de champigons daarna in plakjes. Snipper de ui fijn en plet de knoflook. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook tot hij glazig is. Daarna voeg je de champignons toe. Bak deze kort op een middelhoog vuur. Roer de tomatenpuree onder de champignons en voeg daarna truffelolie toe aan het geheel. Voeg tenslotte de pompoenpitten toe aan het mengsel en kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat even staan aan de kant. 

Snij de Parmezaanse kaas in grove stukken en doe deze in de keukenmachine. Voeg ook de zongedroogde tomaten en de peterselie toe. Mix tot er een korrelige "pasta" ontstaat. 

Halveer tenslotte de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een ovenplaat die bekleed is met bakpapier. Vul de paprika's eerst met het champignonmengsel. Bestrooi ze daarna rijkelijk met de kaaspasta en dek af met aluminiumfolie. 

Plaats de paprika's 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder na 30 minuten de folie en plaats de schaal vervolgens in de oven tot de kaas een mooi korstje vormt. 

Dit gerecht is heerlijk met een lekkere salade erbij. Vleesliefhebbers kunnen het gerecht eventueel aanvullen met spek. Bak het spek even kort aan en voeg de blokjes daarna bij de champignons. 

Dek de tafel alvast mooi aan, schenk een glaasje lekkers uit en zoek een plaatsje in de zon om te genieten van dit gerecht. Succes verzekerd! 

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin