Kabeljauw met broccoli op zijn Italiaans

Buiten is het vandaag wel erg guur en de lente lijkt verder dan ooit. Dan halen we gewoon de zon al een beetje op ons bord. Dat lukt prima met deze ovenschotel waarbij kabeljauw en broccoli de hoofdrol spelen!

Kabeljauw met broccoli op zijn Italiaans
Kabeljauw met broccoli op zijn Italiaans


Ingrediënten (voor één ovenschotel):

  • 250 gram verse kabeljauw
  • 2 kleine stronken broccoli
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven alvast voor op 180°C. 

Snij kleine roosjes van de broccoli en spoel deze onder water. Kook ze vervolgens 10 minuten gaar in water. Ik leg nooit een deksel op de pan, want zo blijft de mooie groene kleur van broccoli behouden. 

Kruid ondertussen de kabeljauwfilet met peper en zout en bak deze goudbruin in een lepeltje olijfolie. Leg de stukjes vis daarna op de bodem van een ovenschaal. Giet de beetgare broccoli af en laat hem schrikken onder koud water. Meng 2 eetlepels pesto door de broccoli en verdeel dit daarna over de vis. 

Snij de cherrytomaatjes in de helft en verdeel ze over de schotel. Scheur tenslotte de buffelmozzarella in stukken en verspreid ze over de ovenschotel. Zet het geheel in de oven gedurende 30 minuten en schuif daarna aan tafel voor een heerlijke maaltijd!

Mijn vriend heeft hier graag nog een aardappeltje of wat pasta bij, maar ik vul me liever met wat extra broccoli. Het is maar wat je zelf wil!

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin