Gevuld brood met champignons

Een lekker stuk brood, wat kan ik daar toch van genieten! Geef mij maar een goed vullend bruin brood met een krokante korst. Liefst zo ambachtelijk mogelijk gemaakt. Aan een kleffe witte boterham heb ik helemaal niets en die komt hier dan ook nooit op tafel. Brood is een speciaalzaak waar alle broden op een artisanale manier gemaakt worden en echt, dat proef je! Het ruikt er heerlijk en het is altijd moeilijk kiezen. Desembrood, speltbrood, maïsbrood,... Ze hebben het allemaal in hun assortiment. 

Vragen worden altijd heel kundig beantwoord. Je krijgt er uitleg over de ingrediënten, tips om het brood te bewaren of ideetjes om het brood te serveren. Zeker de moeite waard om eens binnen te springen! 

Bovendien kan je bij Brood ook terecht voor een lunch, een stukje taart of gewoon een koffie. Het is er heerlijk vertoeven in een authentiek kader, met uitzicht op een prachtige tuin. 

Vandaag kocht ik bij Brood een notenbrood: een knapperige korst, lekker zacht binnenin en rijkelijk gevuld met noten. Benieuwd hoe ik dit brood serveerde? Lees dan snel verder!

Ingrediënten (voor 1 gevuld brood):

  • 1 bruin notenbrood (gekocht bij Brood)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram witte champignons
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snij het deksel van het notenbrood. Haal de vulling uit het brood en snij dit in kleine dobbelsteentjes. Leg de dobbelsteentjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Besprenkel ze met een kleine hoeveelheid olijfolie en bak de croutons in de oven tot ze lekker krokant zijn.

Snipper ondertussen de rode ui en pel de knoflook. Fruit deze aan in een pan met olijfolie. Snij de verschillende paddenstoelen in schijfjes. Voeg deze bij het gebakken uitje en bak alles op een matig vuur aan. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze desgewenst in kleine stukjes. Voeg ook deze bij de champignons. Verkruimel de bouillon over de pan om het geheel op smaak te brengen.

Als al het vocht verdampt is uit de champignons, roer je er een lepel truffelolie door. Voeg de geraspte kaas toe en neem de pan van het vuur.

Neem nu het notenbrood er weer bij. Vul dit op met het champignonmengsel en zet sluit af met het deksel van het brood. Serveer met de broodcroutons en eet hierbij eventueel een lekkere groene salade!

Heerlijk comfortfood boordevol groenten!

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin