Frisse salade met venkel en appel

Buiten leek het gisteren al een beetje herfst: hevige buien, stevige rukwinden en een lucht vol grijze wolken. Ik probeerde toch nog even de zomer binnen te halen en maakte een frisse salade klaar met verrassende smaken! 

Venkel is één van de weinige groenten die niet zo vaak bij mij in de koelkast liggen. Als je het koud eet, heeft het een typische anijssmaak. Bij warme bereidingen verdwijnt deze typische smaak vind ik. Toegegeven, de meeste dingen met een anijssmaak lukt ik eigenlijk helemaal niet. Van drop walg ik en van de geur van pastis krijg ik kippenvel. Helemaal niet mijn ding dus. En toch wilde ik me gisteren laten verrassen door een salade met koude venkel!

En verrast was ik! Op een erg aangename manier. De combinatie van de frisse komkommer, venkel en zoete appel beviel me heel goed. Een lekker, eenvoudig sausje met koriander maakte deze salade helemaal af!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 komkommer
  • 1 venkelknol
  • 1 appel (ik koos voor een zoete Jazz-appel)
  • Handje groene krulsla
  • Citroensap van een halve citroen
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Enkele takjes verse koriander
  • Peper
  • Zout

Bereiding:

Was de komkommer en snijd hem doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en schaaf daarna dunne linten van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller. Maak de venkel schoon en snipper deze groente in kleine stukjes. Ik sneed de venkel in de keukenrobot in kleine stukjes. Was ook de appel, snijd hem doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Maak de sla schoon en leg deze onderaan in een schotel. Beleg de sla met de overige groenten en de appelstukjes. 

Maak daarna nog het koriander sausje. Meng hiervoor 100 gram Griekse yoghurt met een eetlepel mayonaise. Eventueel kun je het sausje wat dunner maken door er wat water aan toe te voegen.  Snipper de blaadjes van de koriander fijn en meng door de yoghurt. Kruid dit sausje nog wat bij met peper en zout en verdeel het over de salade. 

Wij aten er heerlijke verse garnaalkroketjes bij van de markt! Smullen maar!

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin