Bananenbrood met peer

Al een tijdje volg ik de blog van Annemerel. Elke dag verschijnen er leuke, inspirerende stukjes en af en toe post ze ook een lekker recept. Een aantal jaar geleden postte ze een recept voor bananenbrood met bosbessen. Dit bananenbrood zat al een paar keer bij mij in de oven en telkens kan ik niet wachten om ervan te smullen. 

Op een paar ingrediënten na had ik gisteren alles in huis. Een aantal bananen die dringend op moesten, Griekse yoghurt,... Alleen de bosbessen en de agavesiroop miste ik. Geen probleem, dat lossen we wel op een andere manier op! Ik paste het recept een beetje aan en niet veel later zat ik te smullen van een heerlijke plak bananenbrood... Met peer!

Ingrediënten:

  • 140 gram speltbloem
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 3 peren
  • Een handje gehakte amandelen

Bereiding:

Als je een gewone oven hebt, kan je deze voorverwarmen op 160° C. Het bananenbrood is dan klaar na ongeveer 1 uur. Ik heb in ons appartementje jammer genoeg geen goede oven, wel een combi-microgolfoven. Hij werkt, maar daar stopt het ook. Kijk maar naar het zwarte laagje aan de ene kant... Ik bak het bananenbrood in een vooraf ingesteld programma.

Mix alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom: speltbloem, zelfrijzende bloem en bakpoeder. Prak de bananen in een andere kom en voeg hierbij de eieren en de Griekse yoghurt. Roer daarna de natte en de droge ingrediënten door elkaar. 

Schil de peren, verwijder het klokkenhuis en snijd ze in kleine stukjes. Voeg deze stukjes toe aan het beslag. Giet het beslag in een cakevorm en strooi er de gehakte amandelen over. Geniet daarna van een heerlijke geur in huis en van een goed vullende plak bananenbrood!

Liefs*

Liselotte

© 2016 Be(e)Yourself. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin